Therapeute

Van 1980 tot 2004 heb ik als verloskundige met een eigen praktijk gewerkt.
In deze praktijk ben ik in de loop der tijd paren tegengekomen die na jaren van ongewenste kinderloosheid alsnog een baby verwachtten.
Velen hadden jarenlang te maken gehad met onderzoeken en behandelingen, sommigen hadden zich gewend tot alternatieve methodes en enkelen werden volkomen onverwacht toch nog verrast met de komst van een baby.
Ook maakte ik mee dat paren die eerst een goede gezonde zwangerschap doormaakten, de geboorte van een volgend kind niet verwezenlijkt zagen worden.
De gesprekken met deze mensen deden mij beseffen hoe groot de kinderwens kan zijn en hoe ingrijpend de gevolgen in hun levens waren, indien deze wens niet vervuld werd.
Als aanvulling en vervolg op mijn beroep als vroedvrouw ben ik me gaan verdiepen in mogelijke oorzaken van kinderloosheid en in het begeleiden van mensen met onvervulde kinderwens.
Van 2004 t/m 2008 volgde ik tevens de opleiding tot haptotherapeute aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie. (klik hier om hier over te lezen)

Geregistreerd als praktizerend lid van de VVH, lidmaatschapsnummer 512A (Vereniging van Haptotherapeuten).
Leden van de beroepsvereniging zijn verplicht zich middels nascholing en intervisie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen hun vakgebied.