Therapeute

Van 1980 tot 2005 heb ik als verloskundige gewerkt in een eigen praktijk. In deze praktijk kwam ik in contact met verschillende stagiaires die de opleiding haptonomische zwangerschapsbegeleiding volgden en raakte ik onder de indruk van de wijze waarop hun cliŽnten de geboorte van hun baby meemaakten en hoe zij de eerste tijd daarna beleefden.
Deze stagiaires raadden mij aan de opleiding ook te gaan doen.

Ik wilde echter mijn blik verruimen en me niet alleen meer op de zwangere richten.

Vervolgens ben ik gestart met de opleiding tot haptotherapeute. Hoe meer ik me verdiepte in de haptonomie, hoe meer ik werd gegrepen door de kracht en mogelijkheden die de therapie biedt aan mensen die op de een of andere wijze zijn vastgelopen in hun problemen.

Aansprekend op de levenskracht die in ieder van ons aanwezig is, zag ik mensen weer tot zichzelf komen en hernieuwd plezier in hun bestaan krijgen. Ook leidde de opleiding tot zelfreflectie en ontdekking van wie ik zelf ben en van wat ik belangrijk vind in mijn eigen leven.

Van 2004 t/m 2008 heb ik de opleiding tot haptotherapeute gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH)

Naast mijn werk als haptotherapeute heb ik me tevens verdiept in het begeleiden van mensen met ongewenste kinderloosheid.

Haptotherapeuten zijn verplicht zich middels nascholing en intervisie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen hun vakgebied.